Bordsskyltar

Hur bordsskyltar ska se beror naturligtvis på vad för slags budskap som ska förmedlas. Men riktigt bra bordsskyltar följer ändå ett mönster som fungerar för att fånga människors uppmärksamhet. Det är ju själva tanken med skyltar, att människor ska se dem och ta in den information som skyltarna förmedlar. Det finns vissa saker man bör tänka på när man formar utseendet på bordsskyltar.

Ska du bara ha en text, ha bara en text. Och ha inte en för lång text. Bordsskyltar ska snabbt förmedla något, de ska fånga uppmärksamheten och göra att folk förstår budskapet snabbt. Om det är en lång text på skyltar så läser ändå ingen dem. De tycker texten är tråkig och kolla på något annat. Dessutom glömmer de bort skylten snabbt. Nej, ingen lång text på dina bordsskyltar utan ha en kort text om du ens behöver ha en text. Det kanske räcker med några få ord?

Bordsskyltar gör sig sällan särskilt bra med bilder. Är det ändå en stor bild du vill ha på dina skyltar så ha inte mycket text på skyltarna samtidigt. Det blir en krock i många människors huvuden och skapar bara oreda och kaos. Det blir rörigt. Bilderna kommer inte till sin rätt och texten försvinner i bildens närhet. Det fungerar absolut att ha något kort text, några få ord eller namnet på det skylten handlar om, tillsammans med en stor bild. Men var försiktigt med att inte skapa en dålig kombination.

Det finns många andra trix att använda sig av för att snabbt fånga människors blick. En är att använda rätt slags färger på sina skyltar. Visste du exempelvis att svart och gult tillsammans är en stark dragningskraft för blicken? Det är kanske inte så konstigt att alla skyltar med varning för biologisk fara är gjorda i svart och gult. Det är för att man verkligen ska se skylten. Kanske är det något att tänka på även när du gör dina bordsskyltar?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *